top of page
frutas y vegetales

Objectius

Cal afrontar les noves necessitats que tenen l’escola, els pares i especialment els nens i nenes.

És amb aquest objectiu que neix La Mariona, un nou projecte que arrenca d’una llarga experiència i que mira cap al futur de la restauració dels menjadors escolars, que passa per integrar-se i col·laborar amb mestres, pares i mares en el projecte educatiu d’una escola que també s’està renovant. És per això que es té cura de preparar àpats infantils que ajudin a les famílies a educar:

 • En el gust pels aliments saludables, que ajudin a prevenir malalties o trastorns alimentàries (obesitat, bulímia, anorèxia).
   

 • A valorar la diversitat gastronòmica perquè puguin gaudir de la bona cuina incorporant plats o productes tradicionals, propis i d’altres cultures o de nova incorporació (bacallà, cuscús, quinoa) o valorant dietes específiques: vegetarians, musulmans.
   

 • A prendre consciència de que cal respectar els aliments, no malbaratant-los tot recordant com hi ha molts nens al món que tenen mancances alimentàries greus.
   

 • A fer veure com cal anar menjant aliments que respectin la terra que els produeix apostant per anar incorporant aliments ecològics, de producció integrada, de proximitat.
   

 • Col·laborar, en definitiva, a mostrar que els aliments són font de plaer i salut.

També cal repensar el menjador de l’escola com un lloc de jocs i descobertes, potenciant, així, activitats que ajudin a les nenes i els nens a relaxar-se, a desconnectar, tot jugant o participant, en activitats dirigides o lliures, vigilant que hi hagi un bon ambient i vetllant per reconduir les conductes disruptives i adquirir els hàbits d’higiene i comportament que els ajudin a adquirir autonomia.

És per això que preferim dir-nos menjador d’escola enlloc de menjador escolar. Un matís amb el que volem expressar que som alguna cosa més que un càtering industrial.

bottom of page