top of page
frutas y vegetales

Objectius

Cal afrontar les noves necessitats que tenen l’escola, els pares i especialment els nens i nenes.

És amb aquest objectiu que neix La Mariona, un nou projecte que arrenca d’una llarga experiència i que mira cap al futur de la restauració dels menjadors escolars, que passa per integrar-se i col·laborar amb mestres, pares i mares en el projecte educatiu d’una escola que també s’està renovant. És per això que es té cura de preparar àpats infantils que ajudin a les famílies a educar:

  • En el gust pels aliments saludables, que ajudin a prevenir malalties o trastorns alimentàries (obesitat, bulímia, anorèxia).
     

  • A valorar la diversitat gastronòmica perquè puguin gaudir de la bona cuina incorporant plats o productes tradicionals, propis i d’altres cultures o de nova incorporació (bacallà, cuscús, quinoa) o valorant dietes específiques: vegetarians, musulmans.
     

  • A prendre consciència de que cal respectar els aliments, no malbaratant-los tot recordant com hi ha molts nens al món que tenen mancances alimentàries greus.
     

  • A fer veure com cal anar menjant aliments que respectin la terra que els produeix apostant per anar incorporant aliments ecològics, de producció integrada, de proximitat.
     

  • Col·laborar, en definitiva, a mostrar que els aliments són font de plaer i salut.

També cal repensar el menjador de l’escola com un lloc de jocs i descobertes, potenciant, així, activitats que ajudin a les nenes i els nens a relaxar-se, a desconnectar, tot jugant o participant, en activitats dirigides o lliures, vigilant que hi hagi un bon ambient i vetllant per reconduir les conductes disruptives i adquirir els hàbits d’higiene i comportament que els ajudin a adquirir autonomia.

És per això que preferim dir-nos menjador d’escola enlloc de menjador escolar. Un matís amb el que volem expressar que som alguna cosa més que un càtering industrial.

Menjador d'escola La Mariona SL

 

B67281675

bottom of page